sâmbătă, 16 februarie 2013

Welcome To Burlesque






Uneori, fara sa caut deloc, dau peste muzica deosebita care devine imediat indispensabila pentru toate dispozitivele audio din casa, masina si buzunar. Asa s-a intamplat cu Devil Doll.

Vreau din start sa evit confuziile, cand zic Devil Doll ma refer la Colleen Duffy (asta pentru ca a existat o trupa cu aceelasi nume, see Wikipedia). Influentata de Mae West, Joan Jett si Johnny Cash, muzica Devil Doll face parte din ceva ce eu aleg sa numesc (din lipsa de un alt termen) burlesque rock meets rockabilly cu misiunea declarata de a "put sex back in rock'n'roll". Descrierea cea mai potrivita am gasit-o pe site-ul oficial si suna asa:
"Devil Doll is the punk rock torch singer your father warned you about, weaving tales of sex and sorrow, pleasure and pain. A cold drink is thrown into your face at the same time you feel the velvet creeping up the back of your neck She will not apologize and she will not ask for forgiveness. But she will write her name in lipstick in the most unlikely places."

Pe langa faptul ca suna foarte bine, versurile (importante pentru mine) sunt bine scrise, au atitudine si se potivesc perfect cu linia melodica. Dau ca exemplu un fragment din piesa Bourbon In Your Eyes, una din peferatele mele (si pe care o puteti aculta apasand aici ):
"I must leave you 'cause I know your kind
You'd wake me up just to say goodbye
And I know that's not a tear in your eye
'Cause boys don't cry and neither do I"

Daca pare pe gustul vostru, un simplu search pe youtube va scoate la iveala mai multe piese pe care va incurajez sa le ascultati.

0 comentarii: